דג בקלה צעיר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום דנה כמה שאלות ביחס לבקלה צעיר 1-אני מרבה לאכול בקלה צעיר משום שהוא "צעיר" שלא הספיק לבלוע הרבה מי ים ולכן הוא פחות מזוהם בכספית ומתכות רעילות . לכן אפשר לאכול יותר פעמים בשבוע...נכון? 2-הבקלה הוא דג שמן שמכיל אומגה3 ואיזון טוב בין 3 ל 6..נכון? 3-אני אוכל את הדג מבושל. מרתיח אותו כ25 דקות כדי לחסל חידקים וטפילים .נכון? האם זמן בישול כזה (ממושך?) יכול לפגוע באיכות החלבון? תודה מראש עוז
שלום עוז, 1. אני מניחה שנכון, לא בדקתי. 2. אמת. דג הבקלה מכיל יחסים טובים של חומצות השומן מסוג אומגה. 3. לא זמן בישול ממושך. חלק מהחלבון נהרס אבל הרכב חומצות האמינו נשאר, כך שזה לא ממש משנה. בברכה,דנה