תזונה לאחר שימוש באנשור פלוס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/06/2011 | 12:26 | מאת: יונת

שלום רב אני סובלת מכאבי בטן חזקים בשל הדבקויות במעי הדק לאחר ניתוח בטן הומלץ לי ע"י גסטרואנטולוג לנסות כלכלת אינשור פלוס מלאה למשך שבועיים ואח"כ לחזור בהדרגה למזון מוצק. התחלתי עם מרק בטטה נוזלי ועבר בסדר. לאחר יומיים אכלתי יוגורט ביו 1.5 % בבוקר ואחה"צ התחילו כאבים חזקים. האם זה בגלל המרקם של היוגורט, שמעט יותר סמיך מהמרק, או בגלל החומציות שלו? האם יש מוצרי חלב אחרים אותם מומלץ להוסיף בתחילה. תודה על תשובתך

23/06/2011 | 12:35 | מאת:

שלום יונת, אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית קלינית לייעוץ אישי ולא לגסטרואנטרולוג במקרה זה. ככל הנראה היוגורט ותכולת הלקטוז שבו גרמו לך לתופעה זו ולא המרקם של המזון. בברכה,דנה