מה ההבדל בין שני המושגים: כבישה קרה וכתית מעולה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום גד, אני מצטטת מושגים בסיסיים בתחום שמן הזית : "שמן זית כתית": זהו שמן שהופק בכבישה קרה (עד טמפרטורה של 27 מעלות צלסיוס). "כתית מעולה" (extra virgin): שמן באיכות הגבוהה ביותר ורמת החומציות שלו אינה עולה על 1.0%. "כתית" (virgin): שמן באיכות גבוהה, נבדל משמן "כתית מעולה" בכך שרמת החומציות שלו יכולה להגיע עד 2.0%. "כתית רגיל" (light, ordinary): מכיל עד 3.3% חומצות חופשיות. שמן זה לא מצריך סימון מיוחד אולם משווק לעיתים כשמן "לבישול, אפיה וטיגון". "שמן זית מזוכך" (refined): זהו שמן שרמת החומציות שלו הורדה אל מתחת ל- 3%, עבר זיקוק באמצעות שימוש בחום ובחומרים כימיים. אמצעים אלה מגדילים את כמות השמן המופקת, אך פוגעים בטעם ובתכולת המינרלים של השמן. "שמן זית זך" (pure): זהו שמן זית באיכות ירודה המשמש רק למאור וקוסמטיקה. בגלל המצאות חומרים כימיים בו הוא אסור למאכל." בברכה,דנה