דלקת בלבלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/05/2011 | 15:49 | מאת: leo

שלום! אני בת 30 ואובחנתי עם דלקת בלבלב לאחר חסימת דרכי מרה.כרגע בדיאטה נטולת שומן.אמור להקבע לי ניתוח להוצאת כיס מרה בעוד כחודשיים ורציתי לדעת מספר דברים: 1.האם יש הגבלה לגבי שימוש בתבלינים? 2.האם שתייה אלכוהולית מסוכנת במצב כזה?(מדובר רק על כוס יין/בירה בארוחת שישי לא מעבר) 3.האם ניתן להשתמש בכמות מועטה של שמן זית(למשל תיבול קל בסלט ירקות או לצורך אידוי בצל בבישול)? המון תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
22/05/2011 | 16:22 | מאת:

שלום, 1. אין מגבלה לשימוש בתבלינים טבעיים. 2. במידה הזו אין בעיה ואין סכנה ( כמובן עליך לשים לב איך את מרגישה אחרי שתיית אלכוהול). 3. כמות מועטה מוגבלת לכפית לארוחה לכל היותר, אז כן אפשר והשאלה כמה נסבל מבחינתך. בברכה,דנה