דלקת בלבלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום! אני בת 30 ואובחנתי עם דלקת בלבלב לאחר חסימת דרכי מרה.כרגע בדיאטה נטולת שומן.אמור להקבע לי ניתוח להוצאת כיס מרה בעוד כחודשיים ורציתי לדעת מספר דברים: 1.האם יש הגבלה לגבי שימוש בתבלינים? 2.האם שתייה אלכוהולית מסוכנת במצב כזה?(מדובר רק על כוס יין/בירה בארוחת שישי לא מעבר) 3.האם ניתן להשתמש בכמות מועטה של שמן זית(למשל תיבול קל בסלט ירקות או לצורך אידוי בצל בבישול)? המון תודה!
לקריאה נוספת והעמקה
שלום, 1. אין מגבלה לשימוש בתבלינים טבעיים. 2. במידה הזו אין בעיה ואין סכנה ( כמובן עליך לשים לב איך את מרגישה אחרי שתיית אלכוהול). 3. כמות מועטה מוגבלת לכפית לארוחה לכל היותר, אז כן אפשר והשאלה כמה נסבל מבחינתך. בברכה,דנה