טחינה גולמית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
יש לי שאלה לגבי טחינה גולמית משומשום מלא. אני יכול להבין למה בין חברות שנות הטעמים שונים - שאולי זה עקב צטרת טחינה שונה של השומשום שגורם לזה. מה שאני לא מבין זה איך יתכן שבחברות שונות הערכים התזונתיים שונים ואפילו הרבה כשבכולן הרכיב היחדי הוא 100% שומשום מלא? שמתי לב בימיחוד לשמשל שכמות הסיבים ל- 100 גרם בחברה א: 5 גרם בחברה ב: - 9 גרם ובחברה ג: 12 גרם איך זה יתכן זה נראה לי הרבה מעבר לסטיית מדידה בין מעבדות. (גם כמויות הפחמימות השומנים והחלבונים שונות) הכייצד? מה זה אומר?? האם זו עם כמות הסיבים הנמוכה היא פחות טובה או האם זה אומר שישנה כאן רמאות וזה לא באמת שומשום מלא כמו שרשום?
שלום, איני יכולה לומר מאין נובע השוני בכמויות. רוב החברות לוקחות את הנתונים מהספרות ולא מחשבות או מודדות בעצמן. זה משתנה בין הזנים וכמובן משתנה בהתאם לחומרים נוספים בתוך המוצר. אתה מוזמן לפנות לחברות עצמן ולברר את ההבדל. בברכה,דנה