בשר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום! השאלה שלי נוגעת לאכילת בשר לא מבושל. ידוע לי שחל איסור מוחלט לאכול בשר עוף שאיננו מבושל במלואו. לעומת זאת, אכילת בשר בקר נא איננו דבר נדיר. רציתי לדעת האם הסכנה פחותה באכילת בקר לא מבושל לעומת עוף. זאת אומרת מדוע ניתן לאכול בקר נא אך לא עוף נא. (או שמא אני טועה...)
לקריאה נוספת והעמקה
שלום קרן, בשר עוף יכול לשאת חיידק מסוכן בשם סלמונלה, לכן אסור לאוכלו חי. כנ"ל לגבי בשר חזיר וכבש הנושאים פרזיטים שונים. עם בקר המצב מעט שונה וישנה פחות סכנה לזיהומים משניים, לכן ניתן לאכול אותו במידת עשייה פחותה יותר. ישנו מצב בו ניתן לאוכלו למעשה נא אך עם םעולת שימור כגון קרפציו (מלח+חומץ), תנאים בהם לחיידקים קשה להתרבות, אך חשוב בכל מקרה שמדובר בבשר טרי. בברכה,דנה