בשר עוף והכנתו בטוסטר אובן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/05/2011 | 11:57 | מאת: טל

שלום יש לי שאלה לגבי בשר עוף הבנתי שכאשר צולים בשר,יוצאים ממנו כל מיני רדיקלים מסרטנים. השאלה שלי האם הכנת עוף טרי בטוסטר אובן נחשב כתהליך צלייה,אפילו שלא מדובר באש,אלא בגוף חימום. אני אוכל לצהריים כמעט כל יום עוף בטוסטר אובן האם זה תזונה בריאה? אודה על תשובה חג שמח

11/05/2011 | 11:39 | מאת:

שלום טל, מנגל כשמו כן הוא, חשיפה לאש חיה או פחמים ומכאן החומרים המסרטנים. בתהליך צליה או בישול בתנור או על אש לא חשופה נוצריפ פחות רדיקלים חופשיים וחומרים מסרטנים.בכל מקרה כדאי לבשל את הבשר זמן קצר ככל הניתן, מבלי להתסכן ולהחשף לזיהומים , לחתוך לחתיכות קטנות לקיצור זמן בישול, להשרות במרינדה וכן להגביר צריכת ירקות יחד עם הבשר. בברכה,דנה