אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/05/2011 | 08:48 | מאת: חנה

יש לי מספר שאלות בעניין אומגה 3 - 1. האם נמצאה השפעה מוכחת לאומגה 3 על הפרעות קשב וריכוז? האם המינונים המומלצים משתנים בהתאם לזה? 2. האם יש אכן יתרון מוכח לאומגה 3 שמקורו מן הצומח על זה שמקורו בדגים? 3.האם יש עדיפות לכמוסות המופקות מצמח המרווה לאלו המופקות מפשתן.

08/05/2011 | 10:49 | מאת:

שלום חנה, 1. לא נמצאה השפעה מוכחת של אומגה 3 על הפרעות קשב וריכוז. המחקרים נעשו על קבוצות קטנות ואין המלצות לגבי סוג או מינון. 2. בוודאות אין יתרון לאומגה 3 שמקורו מן הצומח על פני מקור דג. 3. אין שום יתרון לכמוסות ממרווה לעומת פשתן ו/או לעומת דגים כי אין מחקר השוואתי הולם. בברכה,דנה