מזון לחולי קרוהן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ביתי חולת קרוהן - ידוע לי שנושא התזונה הינו אינדיבידואלי לכל חולה. הדילמה שלי היא האם כאשר היא אוכלת מזון ש"אסור" כגון עדשים ואין לה לאחר מכן כאבי בטן או שילשול - האם המשמעות שהיא יכולה להמשיך לאכול עדשים או שישנה השפעה "סמויה" על הגוף שאינה באה לידי ביטוי. בנוסף הייתי שמחה לקבל הסבר למה אסור לחולי קרוהן לאכול לדוגמא קטניות , מה בעצם קורה במעי ?
שלום, במחלת קורהן אין ממש "אסור ומותר" מוגדרים. אלו אישיים מאוד ומותאמים למצב המחלה (התלקחות או רמיסיה). המטרה בהגבלת מזונות מסויימים היא רק במידה ואלו גורמים לאיזושהי תחושה לא נוחה או מחמירים מצב קיים. לרוב הדיאטה במצבי התלקחות הינה דלת שארית- כלומר סיבים, לקטוז ושומן. קטניות מוגדרות כעשירות מאוד בסיבים ויכולות לגרום לאי נוחות. במידה ואלו נסבלים, אין סיבה להמנע מהם ואין להם כל נזק מצטבר או אחר. בברכה,דנה