לעיסה?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום בן 65 בגלל בעיות חניכיים אוכל כמה ימים אוכל מרוסק בבלנדר - סלט בישולים, פירות -הכל.-ודווקא טעים מאד כמו מרקים סמיכים. האם הספיגה פחות טובה? 2)האם קטניות מבושלות( עם דגנים )מרוסקות יוצרות פחות גזים? אמנם הקיבה מקבלת מזון גרוס היטב אבל כמעט ללא רוק . אוכל כמו מרק סמיך מאד . או מועיל ואולי טוב להמשיך כך? מדי פעם האם שמעת על מחקרים בנושא? משתדל מיד לאכול לא לאבד הויטמינים בירקות החיים. או יש הערות? בנושא תודה
שלום דן, הפסיגה לא פחות טובה בגלל ריסוק המזון. קטניות מבושלות מעצמן יוצרות פחות גזים, ללא קשר לבישול עם דגנים. רוק מופרש כל הזמן למערכת העיכול, גם כשאתה לא אוכל, אז אין בעיה. ריסוק המזון רלוונטי רק לחלק העליון של מערכת העיכול ולא משנה לחלק התחתון יותר, הואיל וגם כך עובר ריסוק בקיבה. הואיל ומדובר בימים בודדים של אכילה, אין לכך משמעות לאורך זמן. בכל מקרה לא ממליצה לשמור על תזונה זו לאורך זמן, כי בבישול מרכיבים רבים נהרסים במזון. בברכה,דנה