טחינה וחומצה אוקסלית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שמעתי לאחרונה שבטחינה או בשומשום יש חומצה אוקסלית מה שכמובן מונע ספיגת הסידן, האם יש אמת בסיפור ששמעתי או שהנושא מצריך הבהרות ואני מאוד מעוניין לדעת. מודה מראש למשיבה האדיבה. יגאל
שלום יגאל, אכן בשומשום וטחינה יש חומצה אוקסאלית, אך לא בכמויות כל כך גדולות המעכבות לחלוטין ספיגה של סידן אלא באופן חלקי בלבד. בכל מקרה, טחינה ו/או חלבה הינן מקור טוב לסידן, אך לא משתווות למקור החלבי או מסרדינים. בברכה,דנה