זמינות חלבון באגוזים ובקטניות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/04/2011 | 12:37 | מאת: מאיה

שאלתי היא-האם אכילת קטניות ללא דגנים(גם לא בפער זמן של 4 שעות)ואכילת אגוזים,המכילים כמות ניכרת של חלבון,מאפשרים לגוף לנצל את החלבון ברמה מסויימת? או-כיון שחסרים חומצות אמינו מסויימות אינם תורמים לגוף דבר מבחינה חלבונית? האם ידוע לך פחות או יותר אחוז הזמינות החלבונית של קטניות לחוד או בעיקר-אגוזים או טחינה לחוד(כתוספת לסלט למשל)?

01/05/2011 | 09:08 | מאת:

שלום מאיה, אין בעיה לאכול קטניות ודגנים בנפרד. אנו מקבלים חלבונים וחומצות אמינו גם ממקורות אחרים. הזמינות של החלבונים טובה, פשוט חסר חומצות אמינו מסויימות. בברכה,דנה

01/05/2011 | 18:00 | מאת: מאיה

הכוונה הייתה לגבי אנשים טבעוניים,שאינם צורכים מוצרים מן החי כלל. האם אכילת אגוזים או שקדים בליווי פירות מספקת לגוף חלבון בעל ערך ביולוגי מסויים המסוגל באמת לסייע בבניית רקמות הגוף או שעקב חסרונן של חומצות אמינו מסויימות אינו משמעותי מבחינת ערכו? האם בחישוב סה"כ החלבון היומי הנצרך יש לקחת בחשבון את הטחינה,האגוזים והשקדים? או שלא..