מוצרי תלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/04/2011 | 10:27 | מאת: רות

שלום.האים מוצרי חלב זה בסיס או חומצה ?אני לא מבינה .אני יודעת שתמיד אמרו שאים יש צרבת למשל אפשר לשתות חלב וזה יכול להרגיע ולהוריד את החומצה.והאים אכילה של תפוח עץ עים יוגורט זו צורה נכונה לאכילה של שני המזונות הללו מבחינת ערך תזונתי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
04/04/2011 | 09:37 | מאת:

שלום רות, צריך להפריד בין תרומתם של מוצרי חלב במערכת העיכול מבחינת חומצה -בסיס ותורמתם לחומציות השתן. בכל מקרה הגורם המנטרל חומציות קיבה וצרבת במוצרי חלב הוא הסידן שסותר את החומצה ולכן ממליצים עליו במצבי צרבת. כאשר אוכלים הרבה מוצרי חלב ניגר הם תורמים לשינוי רמת החומציות בשתן. ניתן לאכול יוגורט עם תפו"ע אין כל בעיה. בברכה,דנה