קמח כפרי לעומת קמח מלא
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, הייתי מבקשת לדעת מה ההבדל בין קמח מלא לקמח כפרי. על הקמח הכפרי של חברת שטיבל כתוב כך: קמח כפרי מועשר, מתאים לאפית לחמים כפריים כהים ומסורתיים. הקמח עשוי מחלקו החיצוני של גרעין החיטה, והוא מכיל חלק מסובין החיטה. האם יש יתרון בריאותי לקמח המלא על פני הקמח הזה?
הקמח הכפרי מכיל רק חלק מרכיבי קליפת הגרעין. קמח מלא אמיתי נטחן מגרעין החיטה בשלמותו ומכיל את כל רכיבי הקליפה והנבט. הקמח הכפרי מאפשר יצור מאפה בנפח יותר גדול מגה שמכינים מקמח מלא אמיתי. הקמח הכפרי טוב יותר מערבוב של קמח מלא עם קמח לבן.