גזר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

31/03/2011 | 08:03 | מאת: ריקי

שלום דנה ותודה מראש על תשובתך. אם אני אוכלת גזר ללא תוספת שומן כלשהו, הויטמינים נספגים פחות או כמעט לא?...... האם גזר שנמצא במקרר שבועיים שלושה, מאבד מטריותו ומערכיו? אני מתכוונת לגזר טרי. תודה ריקי

31/03/2011 | 10:34 | מאת:

שלום ריקי, לספיגת ויטמין A צריך סביבה שומנית. הואיל והגזר אינו מכיל שומן הספיגה תהיה מינמאלית אם בכלל, לכן מספיק לאכול עם מרכיב שומני קל כגון 2-3 זיתים, או בסלט עם שמן, או עם גבינה 3% וכו'. גזר לא נחשב לטרי במיוחד אחרי 3 שבועות והוא מאבד מערכיו התזונתיים. בברכה,דנה