בשר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לעיתים קרובות אני קונה בשר טרי ולא מבשל אותו בו במקום אלא שומר אותו בהקפאה כמה ימים. השאלה שלי היא כמה זמן ניתן לשמור בשר טרי בהקפאה טרם הבישול, וזאת משני אספקטים: ראשית כל מבחינת קלקול הבשר ושנית מבחינת שמירת הערכים התזונתיים.אני נוהג לשמור את הבשר במקפיא עד כשבוע לפני הבישול. האם פרק זמן זה נראה לך סביר? האם יש הבדל בין מוצרי בשר שונים מבחינת רגישותם לקלקול? סוגי הבשר שאני נוהג להקפיא הם בשר הודו (קורקבנים, כנפיים וגרונות) ובשר עוף (ירכיים, כרעיים וכבד). זאת ועוד: לאחר הבישול אני נוהג לשמור את הבשר במקרר (לא במקפיא) לפרק זמן של עד שלושה ימים. האם זהו זמן סביר לדעתך? הבשר לא יכול להתקלקל במשך זמן זה?
שלום יואל, לצערי איני מומחית בתחום סנטיציה של מזון. להערכתי לא מומלץ לקנות בשר טרי ולהקפיא אלא לשימוש מיידי או תוך יום לא יותר. ההקפה אכן פוגעת בערכו התזונתי. נכון שלעתים אין ברירה, ולכן הקפאה של שבוע ואח"כ שמירה אחרי בישול במקרר הינה סבירה, אך איכות הבשר יורדת הן מבחינת קלקול והן מבחינת ערכים תזונתיים. בברכה,דנה