צבעים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/02/2011 | 03:35 | מאת: טלי

שלום, מהם צבעי הפירות הירקות? האם זה נכון שצריך לאכול לפחות פרי/ירק אחד מכל קבוצה ביום על מנת לקבל את כל הויטאמינים והמינראלים?

25/02/2011 | 11:50 | מאת:

שלום טלי, צבעי הפירות והירקות ניתנים להם ע"י פיטוכימקלים שונים בצמח ומריכיבים אחרים. המוכר ביניהם הוא הכלורופיל המקנה חלק מהצבעים, ביניהם הירוק. לכל מולקולה זו תפקידים שונים, ומייחסים להם תכונות נוגדות חמצון שונות, מכאן ההמלצה לצרוך ירקות ופירות בצבעים שונים, במיוחד ירקות שם ההבדל משמעותי עוד יותר. בברכה,דנה