מוצרי בשר קפואים הנמכרים ברשתות השיווק
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום האם מוצרי בשר קפואים הנמכרים ברשתות השיווק נחשבים מבחינתך כבריאים מבחינה תזונתית? כוונתי למוצרים כגון שניצלים וקציצות עוף. שמתי לב שעל חלק מהמוצרים הללו מופיעה הכיתוב "אמיתי" (למשל "שניצל עוף אמיתי" של חברת "עוף טוב"), בעוד שעל חלק אחר מן המוצרים המילה הזו אינה מופיעה. האם יש לכך חשיבות? האם המוצרים שמופיע עליהם הסימון "אמיתי" הם מזינים יותר? מבחינת המחיר, אלו הנושאים את הכיתוב "אמיתי" יקרים לעין ערוך, ותמהתי אם יש לכך הצדקה לדעתך, מן הפן התזונתי. שאלה קטנה נוספת: ישנם גם מוצרי בשר מצוננים, המצויים ברשתות במקררים ולא במקפיאים (למשל חזה עוף בגריל). האם מוצרים אלו מזינים לדעתך יותר מן המוצרים המקבילים בגרסתם הקפואה? כמי שנכנס לפורום לעיתים מזומנות, ברצוני להודות לך על השירות הנפלא אותו את מעניקה לקהל הפונים בתשובותייך המקצועיות, המפורטות, המהירות והאדיבות. יישר כח! יהונתן
שלום יהונתן, ראשית, תודה. שנית, איני ממליצה על מוצרים מעובדים, בכלל, בין אם כתוב אמיתי ובין אם לא. לרוב מזונות בשר/עוף/דגעם מעובדים מכילים חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, כמות גדולה של נתרן, שומן טרנס, שומן רווי ועוד. כל השניצלים המוכנים למיניהם אינם מומלצים ועדיף להכינם בבית מחזה עוף טרי, פירורים, ביצים קמח ותבלינים לבחירתך. לגבי בשר/עוף/דגים- יש רק תשובה אחת- טרי בלבד. לא מצונן, לא קפוא ולא מעובד. בברכה,דנה