עגבניה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/02/2011 | 06:53 | מאת: נירה

שלום, לעולם לא אהבתי עגבניות, אך לאחרונה החלטתי להכריח את עצמי להוסיף אותה לתפריט היומי שלי. לצערי- בכל פעם לאחר האכילה, יש לי כאבי בטן והתנפחות. מה יכולה להיות הסיבה לכך? וחוץ מזה- מה כלכך טוב בעגבניה? תודה רבה!

16/02/2011 | 21:24 | מאת:

שלום נירה, איני יכולה לומר מהי הסיבה. ישנם אנשים הרגישים לעגבניות,ייתכן ואת אחת מהן. עגבניה עשירה מאוד בויטמין C וליקופן, נגזרת של ויטמין A הנחשבת למועילה מאוד לבריאות. את שניהם ניתן להשיג ממקורות אחרים, פירות וירקות אחרים, ולכן אין חובה לאכול עגבניה. בברכה,דנה

17/02/2011 | 19:01 | מאת: נירה

דנה תודה. אילו פירות וירקות עשירים בויטמין A מלבד עגבניה?