אלצין
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום , יש לי כמה שאלות בנווגע לאלצין- 1.האם זה נכון שאלצין נספג פחות טוב כאשר הוא נאכל ביחד עם חלבון- אם זה נכון אז למה ואיזה חלבון? 2. האם יש איזה שהוא יתרון לבצל ושום מבושל על מקבליהם הטריים? 3. שמעתי גם ששמן זית מונע את הספיגה של האליצין מדוע זה קורה? ומדוע זה לא קורה בשמן אחר? תודה רבה..
שלום רוי, 1. אין לי מידע בנושא לגבי נוכחות חלבון וספיגת אליצין. 2. מומלץ לצרוך כמקור טרי ולא מבושל שכן נהרס במהירות בחום או אידוי. 3. אין לי מידע מדעי לגבי ספיגת אליצין וגורמים מעכבים. בברכה,דנה