רזי הרסק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/02/2011 | 11:20 | מאת: רמי

שלום יש רסק עגבניות 22BX ויש רסק 30 BX .הBX הוא אחוז המוצקים,אם כך הרי שרסק 30BX עדיף כי הוא סמיך יותר ויש בו יותר חומר תזונתי ופחות מים...האם אני צודק? תודה רמי

09/02/2011 | 20:55 | מאת:

שלום רמי, BX הוא קיצור המילה בריקס, שמשמעה אחוז החומר היבש (מוצקי העגבנייה) בנוזל. ועל כן, אם אתה מעוניין במוצר מרוכז יותר מבחינת מוצקי עגבניה, אזי לך לריכוז הגבוה יותר. זה בהחלט משנה את הטעם והמרקם. בברכה,דנה

10/02/2011 | 09:05 | מאת: רמי

מה רק מרקם וטעם? אם אני מעוניין בליקופן,אז ב30BX יש יותר ליקופן מ22BX ...נכון? תודה רמי