יציאות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/08/2002 | 12:38 | מאת: שרון

אני סובלת מגזים מרובים לאחר אכילת כל דבר, אני מתפנה פעם אחת בבוקר,האם יתכן שאני צריכה להתפנות יותר וכדאי לי לקחת כדורים, משום שהתסיסה בבטן יוצרת לי נפיחויות.(רופא אמר לי שהכל תקין)

לקריאה נוספת והעמקה
27/08/2002 | 15:39 | מאת:

שרון שלום לכולם יש גזים והדרך לשחררם היא ע"י גיהוק או העברתם דרך פי הטבעת. למרות שגזים הם תופעה נפוצה הם יכולים לגרום לחוסר נוחות ומבוכה, הבנה של הגורמים לגזים יכולה להקטין את התדירות שלהם. ישנם שני מקורות לגזים במערכת העיכול: 1. בליעה של אויר למשל בעקבות אכילה ושתיה בו זמנית, אכילה או שתיה מהירה, לעיסת מסטיקים, עישון. 2. פרוק של מזונות לא מעוכלים ע"י חיידקים הקיימים באופן נורמלי במעי הגס. ישנן פחממות שהגוף אינו מעכל וסופג. למשל סוכר הנקרא רפינוז ומצוי בשעועית ובקיטניות אחרות וכן בכמות פחותה יותר בירקות כמו כרוב, ברוקלי, כרובית, אספרגוס וגם בדגנים מלאים. לקטוז - סוכר המצוי במוצרי חלב. פרוקטוז - סוכר המצוי בפירות וכן גם בירקות כמו בצל, ארטישוק ובחיטה וכן משמש כממתיק במשקאות קלים ומשקאות המכילים פירות. סורביטול - מצוי באופן טבעי בפירות שונים וכן משמש כממתיק מלאכותי במזונות דיאטתיים. עמילנים כמו אלו המצויים בתפוחי אדמה, תירס, אטריות ומוצרים המכילים חיטה. אורז אינו גורם לגזים. סיבים מסיסים - מצויים בשיבולת שועל, קיטניות ורוב הפירות. מאחר וגזים יכולים להגרם ע"י גורמים רבים צריך לנסות לשלול אחד לאחד מהם וזאת ניתן לעשות ע"י דיאטות אלימינציה בהן נמנעים ממזון החשוד כגורם לגזים לתקופה מסויימת ורואים האם ישנה הטבה. כדאי שתתיעצי שוב אם רופא ותבקשי הפניה לדיאטנית שתוכל לעזור לך לאתר את הגורם. בהצלחה