בשר נא
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם יש יתרון לאכול בשר נא כמו קרפצ'ו לדוגמא ואם כן מה יתרונותיו? כי לי זה נראה מגעיל ודם לא סטרילי,אך לפי מה שהבנתי מתי שהבשר בקירור אז אין אפשרות לחיידקים להיכנס אליו,ואני חשבתי שזה הפוך,בזמן חום החיידקים נהרסים..אז מה פשר העיניין?
שלום אלעד, טווח הפעולה של חיידקים תלוי טמפרוטרה הינו די צר. בטמפ' גבוהות הוא נהרס או הופך ללא פעיל ובטמפ' נמוכות מאוד הוא לא פעיל, ולעיתים גם נהרס. בשר נא דווקא אינו מומלץ מבחינה זו, הואיל ויש סיכוי גבוה יותר לזיהום. קרפצ'יו בהחלט יכול להיות מקור לחיידקים רבים ולכן חשוב שהבשר יהי טרי מאוד ויוגש מיד, מקורר. כנ"ל לגבי דגים.היתרון בבשר לא מבושל הוא בכך שהוא לרוב טרי יותר ופחות מאבד מערכיו התזונתיים. בברכה,דנה