איכות חלבון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי לשאול לפי מה קובעים אם חלבון הוא איכותי מעבר לעובדה שמכיל את כל ח. האמינו החיוניות. אני צימחוני אך לפי מה שאמרו לי וקראתי החלבון של הביצה ושמעתי שגם של בשר טובים יותר משל סויה שמכילה גם היא את כל הח. אמינו והיא עשירה בחלבון?
שלום מתי, איכות חלבון יכולה להקבע גם לפי מבנה וגם לפי זמינות ביולוגית. הזמינות הביולוגית הגבוהה ביותר של חלבון הוא מי הגבינה WHEY, ולאחריו הביצה, מוצרי חלב ודגים ובסוף בשר. סויה מוגדרת כזמינות ביולוגית נמוכה מבשר. בברכה,דנה