סוכר המזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/12/2010 | 17:44 | מאת: גיא

שלום רב, אני בן 30 בריא ב"ה מנסה לאזן את רמות הסוכר באוכל שאני אוכל. ורציתי לדעת איך אני יודע כמה סוכר יש במזון שאני אוכלחלק מהמוצרים רושמים קלוריות ואז- מתוכם סוכרים כך וכך. למעשה אם רמת הפחמימות גבוהה למשל 550 קלוריות אז זה מלא בסוכר ככה זה מתבטא? תודה רבה לכם.

16/12/2010 | 16:38 | מאת:

שלום גיא, עפ"י החוק במדינת ישראל יש חובה לרשום את הערכים הבאים ע"ג המוצר : אנרגיה המתבטאת בקק"ל, פחמימות, שומן, חלבון, כולסטרול ונתרן. כל מידע נוסף הוא בגדר המלצה. היום, מטעמי בריאות ורצון למכור מוצרים איכותיים יותר מציינים מדדים נוספים כגון, כמה מתוך הפחמימות הם סוכרים פשוטים או כמה מתוך השומן הינו שומן רווי וכו'. מזון בעל ערך קלורי גבוהה לאו דווקא מציין תכולה גבוהה של פחמימות, לדוגמה שמן מכיל 800 קק"ל ל- 100 מ"ל ואין בו אף גרם פחמימה, אלא שומן. כאשר אתה בוחן מוצר יש להתסכל על כל הרכיבים הרשומים, כולל רישמת הרכיבים המפרטת ממה המזון מוכן. הפריט הראשון שרשום ברשימת הרכיבים הוא זה שנמצא בכמות הכי גדולה. לא על כל מוצר מצויין כמה סוכר פשוט הוא מכיל אך כן מציינים כמה סה"כ פחמימות יש. בברכה,דנה