שימורים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם לטונה ולסרדינים משומרים יש ערכים תזונתיים, ואם כן מהם? האם השימור לא מבטל את הערכים התזונתיים של הדגים? ומה בדבר ירקות משימורים: תירס, שעועית, לקט אפונה וגזר, האם הם שומרים על ערכים תזונתיים כלשהם?
שלום מוטי, גם לדגים משומרים יש ערכים תזונתיים חשובים כגון חלבון, שומן חיוני, בסרדינים יש גם הרבה סידן. לגבי אומגה 3, יש פחות מידע וככל הנראה הכמות קטנה.הבעי העם שימורים באופן כללי היא לרוב נוכחות גבוהה של חומר משמר לרוב מלח או סוכר, ולכן פחות מומלצים. לגבי ירקות, תמיד מומלץ המוצר הטרי. בברכה,דנה