קצב ריקון הקיבה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, חיפשתי באינטרנט תשובה לשאלתי אך לא מצאתי בשום מקום נתונים מדויקים, רציתי לשאול כמה זמן לוקח לכל קב' מזון לעבור את הקיבה- כלומר מהו קצב הריקון שלה בפחמימות? כמה בחלבון? וכמה בשומן? אני מתכוונת מבחינת זמנים (דק', שעות) ולא מי לפני מי תודה רבה!
לקריאה נוספת והעמקה
שלום, קצב ריקון קיבה משתנה בהתאם לסוג הפחמימה, שומן וחלבון ולכל אחד זמן שונה. הממוצע נע בין 40 דקות ל מספר שעות, כאשר לשומן לוקח הכי הרבה זמן. ככל שהפחמימה יותר פשוטה, כך זמן המעבר יותר מהיר, ויהיה כ- 40-60 דקות. בברכה,דנה