סופגניה מטוגנת בשמן עמוק
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם הסופגניה סופגת שמן לתוך הבצק בזמן הטיגון? האם השמן שבו מטגנים את הסופגניה נכנס אל החלק הפנימי של הסופגניה כלומר הבהיר , הלבן ולא החלק הקריספי שעוטף את הסופגניה ? אני שואלת כי אם התשובה היא לא אז איך זה יכול להיות שהבעיה בסופגניה היא השמן הרי ניתן לנגב את מעטפת הסופגניה בניר סופג.
שלום לילי, השמן נספג לכל הסופגניה אך נשאר בעיקר בחלק החצינוי, במעטפת. היכולת של השמן להספג החוצה הינה נמוכה ויכולת הספיגה של הבצק לשמן גבוהה. כמה שתספגי, עדיין יהיה שמן שלא יצא ועבר תהליך "חיבור" לקמח עצמו. בברכה,דנה