מדוע לקלף את השקדים?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
נהוג לאכול שקדים לא קלויים, ללא הקליפה, אני אוהבת שקדים ואוכלת הרבה, ורציתי לדעת מדוע אני נאלצת בעצם לקלף אותם (משרה במים ומקלפת), מה רע לאכול אותם עם הקליפה? כמו כן האם זה לא מוריד מהערך של הסידן שנמצא בשקדים כאשר אוכלים אותם ללא הקליפה??
שלום טליה, אין צורך לקלף שקדים. לא ברור לי הנוהג ואין המלצה כזו. רוב האנשים פחות אוהבים את הטעם. הנוהג אינו נובע מטעמי בריאות.חלק מהמינרלים אכן נמצאים בקליפה, וקילופה מוריד מערכם התזונתי. בברכה,דנה