קקאו

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/11/2010 | 19:16 | מאת: מוריס

שלןם דנה לא מזמן התפרסם מחקר נוסף שהראה כי צריכת שוקולד קבועה מורידה תחלואה לבבית וקרדיווסקולרית,בשוקולד ישבין 15 ל30% קקאו אני מניח שהתועלת הנ'ל באה מן הקקאו שבשוקולד. שאלתי :האם צריכה של כפית קקאו אינה יעלה יותר מן השוקולד שמכיל סוכר ושומן ומיצבים ומשמרים וכ'? תודה מוריס

18/11/2010 | 15:05 | מאת:

שלום מוריס, תאורטית אתה צודק ( לא לגבי השומן כי השומן מקורו לרוב בקקאו עצמו). אבל מי יכול לאכול קקאו לבד? האבקה מאוד מרירה ויבשה ולא ממש ניתן לאכול אותה לבדה. לרוב זה במשקה עם חלב+ ממתיק כלשהו או בתוך מאפה או שוקולד. אם אתה חושב שאתה מסוגל לאכול קקאו לבד, אדרבא, בהצלחה.הכמויות שמציינים לגבי השוקולד כל כך קטנות, דובר שם על 2-3- קוביות ליממה. איני רואה נזק באכילת כמות קטנה של שוקולד איכותי.יש גם הנאה בחיים. בברכה,דנה