שמן משומש?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/11/2010 | 23:12 | מאת: איצקו

אני נתקל בלא מעט מקומות שמשתמשים בשמן לטיגון עמוק במשך שבוע שלם וכמובן בטמפ' גבוהה לפי דעתי. אמנם השמן עובר סינון אבל לדעתי השמן עובר חמצון גבוה מאוד שאותו כמובן אי אפשר לבטל. האם לא מדובר ברעל לגוף? רואים גם שהשמן לא צלול וממש שחור. האם אין חוקים לגבי שמן??

05/11/2010 | 07:47 | מאת:

שלום איצקו, בוודאי שמדובר בבעיה ויש להחליף את השמן כל כמה טיגונים, בדומה למקומות מתוקנים. לכן ההמלצה, לא לצרוך מזון מטוגן בשמן עמוק במקומות שאין אנו יודעים את הרגלי ההחלפה שלהם. הנהלים הם של משרד הבריאות, פנה לאתר שלהם לשאלות בנושא. בברכה,דנה