פרי/ירק שמכיל מספיק ויטמין סי לספיגה טובה של הברזל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בוקר טוב, אני משלבת בבוקר את כדורי המגנזיום שלי עם חומצה פולית וברזל. עד כה, הייתי נוטלת כדורים אלו עם מיץ שהייתי מכינה אותו מתפוז,קלמנטינה ולימון. היות ונמצאתי חיובית למחלת הקנדידה,התחלתי בימים אלו דיאטה מתאימה שמאפשרת לי מבחינת פירות-רק תפוח/אגס. שאלתי היא: האם באגס ו/או תפוח יש מספיק/בכלל ויטמין סי לספיגה טובה של הברזל? או שאולי כדאי לי ליטול אותהברזל עם מיץ גזר /עגבניות סחוט טבעי{במידה ומכילים ויטמין סי}? אשמח למענה ולכל הצעה. בברכה
שלום שושי, אגס ותפוח עניים בויטמין C. את יכולה עם מיץ עגבניות אך ייתכן ויהיה עיכוב על הספיגה של ברזל בגלל חומרים אחרים בעגבניה. בברכה,דנה
במיץ גזר יש ויטמין סי? במידה וכן,תהייה ספיגה טובה של הברזל{ללא עיכוב כמו בעגבנייה}?