חומצת לימון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם חומצת הלימון שמשתמשים בה במקום מיץ לימון ניתנת לשימוש,או שהיא אינה רצויה,ואם אכן ראוי להמנע, מה הסיבות להמנעות משימוש. מודה מראש על תשובה מלאה. יגאל
שלום יגאל, חומצת לימון משמשת כחומר טעם וכחומר משמר במזון ובפרט במשקאות קלים, ונמצא כי היא מעכבת התפתחות של חיידקים גורמי מחלות . כתוסף מזון מסומן החומר בקוד E330. התבלין המכונה מלח לימון הוא למעשה לא מלח במובנו הכימי, אלא פשוט חומצת לימון טהורה במצב גבישי.אין מניעה לשימוש במוצר זה בכמות סבירה לצורכי טעם וריח.חומצת לימון פשוט יותר מרוכזת ממיץ לימון. החמיצות במיץ לימון נובעת מחומצת הלימון שבתוכו. בברכה,דנה