בטטות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/10/2010 | 21:20 | מאת: גילה

אני מאוד אוהבת לאכול בטטות. האם הבטטה נחשבת לירק או לפחמימה? האם הבטטה נחשבת למזינה מבחינה תזונתית? מהם הערכים התזונתיים הגלומים בה? אני נוהגת לאפות את הבטטה בתנור ולאכול אותה בשלמותה, עם קליפתה. האם יש לכך ערך מוסף מבחינה תזונתית, לאכול את הבטטה עם קליפתה? כמה קלוריות בערך יש בבטטה ממוצעת בגודל בינוני?

11/10/2010 | 12:47 | מאת:

שלום גילה, בטטה נחשבת לשורש פחמימתי, ולכן בקבוצות המזון נחשבת לפחמימה, בדומה לתפוח אדמה. היא עשירה בויטמין A חומצה פולית וסיבים תזונתיים (בעיקר עם הקליפה).הואיל ואין ממש גודל ממוצע לבטטה, אין לי אפשרות להעריך כמותית, כי הגדלים משתנים מאוד. בגדלים שיש בארץ מדובר בכלפחות 150 קק"ל לבטטה. בברכה,דנה