חמצון מזון בבישול
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
כאשר מבשלים לדוגמא כדורי בשר ברוטב ומוסיפים לרוטב שמן, האם בצורה כזאת האוכל יתחמצן בהרבה מאשר אם מבשלים את אותו הדבר ללא שמן בכלל? האם השומן שבבשר גם מתחמצן וגם גורם לאוכל שבאותו סיר שלא הוספנו שמן,להתחמצן בדיוק כפי שאוכל (ללא בשר) מתחמצן בגלל השמן שמוסיפים באותו סיר?
שלום, תהליך חמצון מזון קורה בגלל הטמפ' שעולה ולא בגלל השמן. בחימום פשוט גם השמן עובר תהליכי חמצון, יחד עם החלבונים ומריכיבים אחרים כגון ויטמינים שונים. ככל שהטמפ' גבוהה יותר ולאורך זמן, כך תהליכי החמצון משמעותיים יותר. בברכה,דנה