אסנס וניל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/09/2010 | 08:32 | מאת: משה

שלום, לאחרונה שמתי לב שאמי משתמשת בחומר שנקרא אסנס וניל כאשר היא מכינה עוגות. על תווית הבקבוק נכתב שהוא 100%, אך עדיין, בשל צבעו נראה היה שיש שם צבע מאכל. שאלתי היא אם כן מהו בדיוק אותו חומר, והאם ידוע על השלכות מזיקות שלו? תודה

19/09/2010 | 09:16 | מאת:

שלום משה, הכוונה לתמצית וניל. לעיתים זה טבעי לעיתים סינטטי מומס באתנול. אם לא כתוב עליו נוכחות של צבע מאכל ברכיבים, אז אין צבע מאכל. בברכה,דנה