דגים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
מה עדיף מבחינה תזונתית, דגי ים או דגי בריכה? ובאופן יותר ספציפי, מה נחשב לדג בריא יותר- דג אמנון (מושט), שהוא דג בריכה, או בקלה, שהוא דג ים? כמה קלוריות בערך יש בכל אחד מן הדגים הללו למאה גרם?
שלום רן, כעיקרון אנו ממליצים יותר על דגי ים ופחות על דגי בריכה. בקלה נחשב לדג מומלץ יותר, גם מבחינת תכולת השומן וסוג. ב- 100 גר' דג בממוצע יש כ- 150-200 קק"ל בממוצע, תלוי בתכולת השומן ואופן ההכנה כמו כן. בברכה,דנה