האם ניתן לחיות רק על אנשור ודומיו?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, אני בת 35 וסובלת ממספר רב של מחלות, ביניהן שילשולים וכאבי בטן כרוניים שנובעים ממחלות גנטיות שונות. מאחר ואני מפחדת לאכול כי כל אכילה גורמת לכאבי בטן ושילשולים (אני במעקב גסטרו, אך לא נמצאו בעיות דלקתיות שיגרמו לשילשולים), לאחרונה הומלץ לי ע"י גסטרולוג לתת למערכת העיכול "לנוח" ולהתחזק ולמטרה זו לאכול פחות מזון מוצק שהוסבר לי שהוא קשה לי לעיכול ולאכול יותר מרקי עוף ומזון מלאכותי כגון אנשור או סקנדישקייק. אני נכה וקשה לי מאוד לבשל בכוחות עצמי, מרקי עוף ודומיהם אינם מעשיים, לכן אני שוקלת את האפשרות לשתות אנשור באופן קבוע. לכן רציתי לשאול, האם מבחינה בריאותית מותר וניתן לחיות רק על אנשור לאורך זמן? ברור לי שהאנשור מכיל את כל הויטמינים וכל מה שנחוץ לגוף אך שאלתי היא אחרת, האם עלולה להתפתח בעיה כתוצאה מהעובדה שכל המזון שהקיבה מקבלת הוא נוזלי ולא מוצק? האם זה יגרום לניוון של הקיבה או משהו כזה? או שאין מה לדאוג ואפשר לחיות לאורך זמן על תזונה שמורכבת אך ורק מאנשור, או מאנשור ומארוחות קטנות פה ושם כאשר מערכת העיכול מתחזקת? בנוסף, האם יש עדיפות כלשהי לאנשור או לסקנדישייק ודומיהם מבחינת שילשולים? האם אחד מהם עדיף על האחר כאשר החולה סובל משילשולים? או שיש מוצר אחר, שלישי שאינני מכירה וכדאי שאנסה אותו במקומם? תודה רבה מראש.
שלום , אם את סובלת משלשולים, אנשור וסקנדישייק רק יחמירו אותם, כי יש בהם הרבה סוכר ו/או שומן שיכול הלחמיר את המצב. יש המלצות מאוד ברורות למצבך, ועילך להתייעץ עם דיאטנית מומחית לתחום גסטרו. אכילת מזון נוזלי בלבד לא תפחית את השלשולים. בברכה,דנה