B12 ובשר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/08/2010 | 20:45 | מאת: יפעת

שלום דנה, בבדיקות דם יצא רמת B12 מאוד גבוהה. אני לא לוקחת שום וויטאמינים אך אוכלת בשר אדום כל יום. האם הבשר אכן מכיל כמות גבוהה של B12? האם חזה עוף מכיל פחות B12 מאשר הבשר? שאלה נוספת- האם רמה גבוהה של B12 יכולה לגרום לנשירת שיער?

08/08/2010 | 10:05 | מאת:

שלום יפעת, בשר בקר והודו מכילים כמות גבוהה של B12, וייתכן שזוהי הסיבה לרמות הגבוהות. עוף מכיל פחות, וגם לא הייתי ממליצה לאכול כל יום בשר בקר. רמה גבוהה של B12 לא גורמת לנשירת שיער. בברכה,דנה