הקפאה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/07/2010 | 18:29 | מאת: א

שלום, רציתי לשאול כמה זמן ניתן לשמור מזון בהקפאה? מדובר בירקות מבושלים, פשטידות, קטניות, אורז, פסטה. ושאלה נוספת לגביי טחינה (טחינה בהכנה ביתית מחמאת שומשום בתוספת שמן זית) - האם הערכים התזונתיים נשמרים גם לאחר יום מהכנתה? תודה

19/07/2010 | 17:22 | מאת:

שלום, לכאורה, הרבה מאוד זמן, או עד שנפגם הטעם של המזון. בתהליך הקפאה נעצרים תהליכי קלקול ועיפוש. ערכיה התזונתיים של הטחינה נשמרים זמן רב גם לאחר הכנתה. בברכה,דנה