ביצים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
כמה קולריות בערך יש בביצה? האם בישול יתר של ביצה עלול לפגוע בערכיה התזונתיים? לעיתים אני שוכח את הביצה על האש למשך קרוב לחצי שעה. האם אכילה של שתי ביצים קשות ליום הינה מוגזמת עבור אדם בריא?
שלום משה, זה תלוי מאוד בגודלה. יכול לנוע מ- 70-100 קק"ל בממוצע. בישול יתר יכול לגרום להרס במבנה של חלק מהחלבונים ואיבוד של יותר ויטמינים, ולכן לא ממלץ לבשל יתר על המידה. אין סיבה להמנע מאכילת שתי ביצים ליום לאדם בריא עם בדיקות תקינות. בברכה,דנה
בישול יתר של ביצה בסדר גודל של כחצי שעה יכול לפגוע בערכיה התזונתיים? ולהבדיל, ביצה "רכה" שלא בושלה מספיק והחלמון שלה מעט נוזלי, האם גם כאן יש חשש לפגיעה בערכים התזונתיים?