אכילת ירקות עם שמן לספיגה טובה יותר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/06/2010 | 18:47 | מאת: ע.ד.

ידוע שצריך לאכול ירקות עם שומן כמושמן/טחינה/שקדים וכו' .השאלה היא האם השומן שיש בבשר או בדגים שמבושלים ללא שמן מספיק כדי לספוג את הויטמינים שבירקות. שאלה נוספת , האם הויטמינים בירקות לא נספגים בכלל ללא מקור שומן?

29/06/2010 | 20:22 | מאת:

שלום, השומן שיש בבשר או בדגים מספעק כדי לאפשר לויטמינים מסיסי שומן להספג, גם אם לא טוגנו.אם אוכלים ירקות ללא מקור שומן בסביבה, אז הויטמינים מסיסי השומן לא ייספגו, לגן חשוב להוסיף ליד הירקות גבינה, או טחינה או אבוקדו, או שמן. בברכה,דנה