שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/08/2002 | 21:02 | מאת: לי

האם הקיבה שלנו צריכה להיות חומצית או לא? מה עדיף מבחינה בריאותית?

לקריאה נוספת והעמקה
14/08/2002 | 09:41 | מאת:

הי בקיבה מופרשת חומצה הנקראת HCL (חומצה הידרוכלורית, וכתוצאה עולה החומציות (יורד ה-PH). יש לחומציות הזו תפקידים חשובים. למשל, אפקט של הגנה. החומצה הזו הורגת גורמים מיקרוביאליים שונים, ומונעת מהם להתקדם במערכת העיכול. תפקיד נוסף: ישנם אנזימים בקיבה שתפקידם הוא פירוק חלבונים המגיעים מן המזון. על מנת שהאנזימים האלה יפעלו הם זקוקים לסביבה חומצית. ליטל