שאלה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם הקיבה שלנו צריכה להיות חומצית או לא? מה עדיף מבחינה בריאותית?
לקריאה נוספת והעמקה
הי בקיבה מופרשת חומצה הנקראת HCL (חומצה הידרוכלורית, וכתוצאה עולה החומציות (יורד ה-PH). יש לחומציות הזו תפקידים חשובים. למשל, אפקט של הגנה. החומצה הזו הורגת גורמים מיקרוביאליים שונים, ומונעת מהם להתקדם במערכת העיכול. תפקיד נוסף: ישנם אנזימים בקיבה שתפקידם הוא פירוק חלבונים המגיעים מן המזון. על מנת שהאנזימים האלה יפעלו הם זקוקים לסביבה חומצית. ליטל