קמח כוסמין
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, אבקש לדעת האם קמח כוסמין מלא הוא קמח מומלץ יותר מקמחים מלאים אחרים ומה המדד הגלקמי שלו. וכן אבקש לדעת לגבי הממתיק מטיטול. האם הוא מתאים למצב של סוכר גבולי ואם לא - מה כן מומלץ. תודה, רחלי.
שלום רחלי, קמח כוסמין מלא מומלץ לצריכה, אך לא יותר מקמח חיטה מלאה, שבולת שועל או שיפון. אין לי מידע לגבי האינדקס הגליקמי שלו, אני מניחה שהוא דומה לחיטה מלאה. אין המלצות בפסרות לגבי צריכת מלטיטול לסוכרתיים או בריאים. בכמות קטנה, כזו שמגיעה בסוכריות ומסטיקים, לא נראה שיש דאגה. בברכה,דנה