סולת
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
מזה בדיוק סולת?והאם הסולת מחשב כמאכל מזין? ומה האינדקס הגליקמי שלו?
שלום אלעד, "סולת בעברית מדוברת היא דגן טחון בטחינה גסה, בדרך כלל חיטה. סולת היא גוש קמח עבה בקוטר רבע עד שלושת רבעי המילימטר ה"נופל" בשלבים הראשונים של הטחינה ממרכז גרעין החיטה. אם אין צורך ביצור סולת, החומר ימשיך את תהליך הטחינה, ויטחן עד להפיכתו לקמח. הסולת דינה כקמח לבן ומוצריו, לא מזיק אך לא מזין במיוחד, עדיף כוסמת או שבולת שועל. אינדקס גלקמי גבוה. בברכה,דנה