מקדם גילקמי
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם חל שיפור באינדקס הגליקמי אם אוכלים יחד מספר מוצרים כגון אבטיח וירקות? מעין ממוצע של שניהם?
שאול שלום, למעשה האינדקס הגליצמי הוא עקומת הסוכר בתגובה לאכילת 50 גר' פחמימות ממזון בהשוואה לגלוקוז ( סוכר ענבים ) או ללחם לבן כאשר אלו נקבעו כ - 100% ושאר המזונות ביחס ל - 100%. אינדקס גליצמי של מזון יכול להשתנות בכמה מצבים : כמות המזון, אופן הכנת המזון, תוספת סיבים תזונתיים ושילוב עם אבות מזון אחרים. לדוגמה ישנה אפשרות שהאינדקס הגליצמי של אבטיח ירד אם נוסיף עוד סיבים תזונתיים ( לדוגמה ירקות, דגנים מלאים, קטניות ועוד ) או שנוסיף צריכה של מזון המכיל שומן/חלבון כגון צריכת מס' אגוזים או שקדים לפני אכילת הפרי, וכך ספיגת הסוכר תהא איטית יותר. דוגמה נוספת היא תפוחי אדמה, האינדקס הגליצמי של צ'יפס או תפוח אדמה אפוי גבוה בהרבה מזה של תפוח אדמה מבושל, בעיקר בשל הוצאת העמילן בזמן הבישול. בברכה, דנה