ממתיקים על בסיס סוכרלוז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שמתי לב שבסוכרה דיאט ובסוכרה לייט המכילים סוכרלוז, יש 97% דקסטרוזה והרבה קלוריות (388 קק"ל ל- 100גר'- בדומה לסוכר לבן). האם הדקסטרוז מתפרק כמו גלוקוז בגוף ואנו סופגים ממנו את כל הקלוריות? האם הוא מעלה את רמת האינסולין בדם כמו הגלוקוז? אם כן, איך הוא מוגדר כממתיק מלאכותי?. אשמח לקבל תשובה בהתייחסות גם לקלוריות הנספגות וגם מבחינת אישור שימוש בקרב אנשים סוכרתיים.
שלום שיר, אכן יש דקסטרוז בכל הממתיקים. המטרה היא למסך על הטעם החזק של הממתיק. אך הואיל ומדובר בגר' לכל היותר בטבליה או שקית, התרומה הקלורית זניחה- לכל היותר 4 קק"ל לטבליה או שקית. לעומת זאת כאשר מוספים סוכר להמתקה, משתמשים בלפחות כפית אחת שערכה הקלורי כ- 40 קק"ל, ומכאן ההבדל המשמעותי. בברכה,דנה