אנזימים++

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/04/2010 | 18:01 | מאת: דן

שלום בפאפיה יש אנזימי עיכול-כך שמעתי. אם אני סובל מבעיות גזים ונפיחות (אוכל הרבה ירק ופרי) איך כדאי להעזר בפרי? 1)לפני האוכל ? אחרי? מספיק כמה פרוסות של פאפיה מיובשת(תוצרת עצמית)?איך בדיוק לנצלה בנושא של האינזימים שבה.?י ( כמובן לא בארוחה עמילנית.) 2) בלי קשר : אכילת קווקר לא מבושל - כך כמו שקונים , מושרה במים או במיץ גזר לכמה דקות- א) האם בסדר? כי יש עמילנים שחיבים לבשל? ב) מה מרויח שאוכל חי ? ומה מפסיד שמבשל בתבשיל חצי שעה בערך? ג)כדי להמנע מעצירות שמעתי שצריכים לשתות הרבה מים שאוכלים קווקר- (לא שותה בזמן האוכל) - האם חשוב ללוות את הקווקר בשתיה מיד - או אפשר חצי שעה לפני או אחרי אכילתו או בהמשך היום , או מספיק שמלווים את אכילתו בטחינה מימית ד) מה היחס ? כף קווקר - לכמה מים? ה) תודה לכל התשובו ת

18/04/2010 | 13:23 | מאת:

שלום דן, פאפאיה מכילה אנשים שנקרא פפאין, שתפקידו לפרק חלק מהחלבונים לפפטידים. אין בו אנזימים נוספים, וכן אין בו שימוש קבוע על מנת להקל על ספיגה ועיכול במערכת העיכול. יש לו שימושים ברפואה לריפוי פצעים ובמחקרים לתרביות תאים.כמו כן משתמשים בתעשיית המזון לריכוך בשר. מכאן התשובות הבאות : 1. אין המלצות לצריכה נבונה או נכונה של פאפאיה, ואין לי דרך לומר אם תעזור ומתי. 2. אין המנעות מאכילת שבולת שועל לא מבושלת, רק עניין של טעם. אין לזה עדיפות על פני שבולת שועל מבושלת. ההמלצה להקפדה על מספיק נוזלים היא לכל היום, לא ספציפית לשעת אכילת הקווקר. בברכה,דנה