מזון "מלא" כחלק מטיפול בנפילות סוכר.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/04/2010 | 10:42 | מאת: ס. בן 40

יש לי נפילות סוכר לאחרונה.רמות של 35-55 לא אובחנתי רשמית כחולה סכרת. התור לדיאטנית רק בעוד חודש וחצי.האם מזון מלא (לחם/סוכר/חלב/ וכו') עוזר לטפל בבעיה ? איך אדע איזה מזון לקנות ולפי איזה נתונים ? בבקשה תעזרו לי במידע ראשוני להבין. תודה!!!!!

לקריאה נוספת והעמקה
16/04/2010 | 11:25 | מאת:

שלום, ייתכן והינך סובל מתופעה הנקראית היפוגקלמיה ריאקטיבית, ולרוב קורית אחרי צריכה של פחיממות פשוטות, כגון כמויות גדולות של סוכר. זה נובע מתגובה לא תקינה של הפרשת אינסולין ביחס לפחמימות. ההמלצה היא שמירה על ארוחות קבועות, כל 2-3- שעות, המנעות מוחלטת מפחמימות פשוטות, שוימוש בפחמימות מורכבות כגון דגנים מלאים, קטניות. לגבי חלב, אין המלצה, אך מוצרי חלב בהחלט מומלצים, כל עוד הם ללא תוספת סוכר פשוט. יש להגביל גם בפירות 2-3- מנות ביממה ושילוב עם שקדים או אגוזים טריים. יש לוודא שהנטיה לירדות בסוכר לא נובעות מסיבה אחרת, ועל כך יש להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה,דנה