סלק אדום מבושל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/04/2010 | 19:59 | מאת: יהושוע

האם סלק אדום מבושל,מונע ספיגה טובה של ..... 1.ברזל 2.אבץ 3.חומצה פולית 4.B12 5.סידן 6.יוד ואם כן אז מתי נגמרת השפעתו כמו כן האם הוא שייך למשפחת המצליבים..כרוב כרובית קולרבי וכו".....ובכלל האם הוא בריא ומומלץ.תודה

15/04/2010 | 11:17 | מאת:

שלום יהושוע, לא ידוע לי על השפעה מיוחדת של סלק על ספיגת המרכיבים הנ"ל. הוא לא שייך למשפחת המצליבים. סלק נחשב לירק מזין ומומלץ, אך אין עדיין מחקרים משמעותיים לגבי תרומתו לבריאותינו.היתרון העיקרי שלו שהוא עשיר מאוד באשלגן שתורם לאיזון יתר לחץ דם. בברכה,דנה